Jadranka osnovala Udruzenje aktivnih žena “Čačanke”

Autor: Sokić Portal

Foto: Jadranka Krunić

 

Jedna od junakinja rubrike “Naše Priče” Sokić Portala, dvostruka šampionka Evrope u karateu, naša sugrađanka Jadranka (Drašković) Krunić osnovala je Udruženje aktivnih žena “Čačanke”. Evo njene priče, a vi ako želite da se učlanite, informacije na zvaničnoj FB stranici ovog Udruženja.

 

Kada sam pre mesec dana imala tu čast da ekipa Bus Plus produkcije snima dokumentarni film, a koji je emitovan na portalu Epicentar press, prvo pitanje koje mi je postavila novinarka Milena Gavrilović bilo je: “Zašto ti ne organizuješ treninge samoodbrane za žene, to u našem gradu nema”…

Moj odgovor bio je da nisam ja za to bez obzira što sam u karateu 20 godina.

Po emitovanju dokumentarca, javio mi se veliki broj žena sa divljenjem i istim pitanjem: “Da li i ko drži treninge samoodbrane za žene u Čačku?” Većina njih želi da to budu nesvakidašnji treninzi zasnovani na bazi rekreacije i druženja.

Uputila sam ih u aikido klubove, međutim, one ne žele klasičnu samoodbranu gde je mešovita branša ljudi već, kako kažu, žele da se “razdrmaju” , druže i usput nauče koliko toliko da se brane.

To interesovanje me je navelo na razmišljanje… Naš grad nema Udruženje gde se okupljaju žene zarad zajedničkih ciljeva tog tipa. Stoga sam došla na ideju da osnujem Udruzenje aktivnih Čačanki koje će okupljati žene koje žele da učestvuju u svim aktivnostima.

U saradnji sa Karate klubom “Čačak” (mojim matičnim klubom), trenerom Milošem Senićem, fizioterapeutkinjom Andrijanom Krstić i saradnicom na realizaciji ideje Anom Grčić, biće organizovani rekreativni treninzi samoodbrane za žene pod nazivom: “Učini dobro delo, aktiviraj svoje telo!”.

Treninzi će se održavati u prostorijama Karate kluba, odnosno firme Stari grad i na atletskoj stazi (kada to vreme dozvoli).

Naš grad je konačno dobio sprave za vežbanje na otvorenom, pa smatram da ih treba iskoristiti na pravi način.

Pre neki dan sam prošetala do staze i zatekla sredovečnu gospođu kako vežba na spravama. Kaže, počela je pre 2 meseca. U prvo vreme je dolazila sa prijateljicom, a sad dolazi sama. Prija joj, kaže! Zamislih se na tren – Zašto gospođa vežba sama? Možemo zajedno, zar ne?

Svesna sam da svakodnevne obaveze sve nas opterećuju i da nam je potrebna rekreacija, zato imam jaku želju da okupim sve zaintersovane žene,devojke i da se aktiviramo.

Vi ste mi dali ideju – ja je sprovodim u delo. U planu nam je,pored rekreativnih treninga samoodbrane, da se aktiviramo i u drugim oblastima: da ocistimo grad, park, organizujemo izložbe ručnih radova, kreativne radionice, prikupljamo i distribuiramo odeću, obuću, školski pribor, organizujemo izlete i druge aktivnosti na predloge članica…

U našem gradu ne postoji Udruženje ovakvog profila, stoga sam pokrenula ovu inicijativu u nadi da ću dobiti svu potrebnu podršku svojih sugrađanki.

Da oživimo ovaj grad, jer on to zaista zaslužuje!

 

Leave a Reply