Srbijo, vostani!

Autor: Danijela Koturović

Gledam svaki dan tužno lice i naličje Srbije, i pitam se da li još majke srpkinje radjaju Lazare i Obiliće?!

Gračanica Srbija spava i sanja, ali koga? Umesto Gračanice Staniju, umesto Dečana-Kristijana, umesto Bogorodice Ljeviške-neku balerinu sa Farme. Šta je naš narod dočekao, da svoje svete zemlje, zalivene krvlju naših slavnih predaka, svoju pažnju usmeri na Farmu i slične rijalitije, da ih nije briga kako su monahinje u Gračanici, jer se zaboga nekoj tamo starleti zapalio džip.

I dočekali smo da takve vesti bez morala, budu na naslovnim stranicama naših medija. I koga je briga što pet monahinja živi u Djakovici u totalnom albanskom okruženju? Naravno, tamo neka Tamara, Stanija ili Oro, su veća senzacija od dešavanja na Kosovu?

Kralj Milutin gleda sa nebesa i plače jer Srbi spavaju! Kome je on ostavio Gračanicu?! To je srpska svetinja, a ne šiptarski muzej. Koliko vas je zanemarilo dešavanja na Farmi, pa otišlo na Kosmet da poseti naše svetinje, da kaže -Evo i mene kao Lazara i Miloša! Ali toga nema. Radije bi bili Kristijani nego Lazari, i radije Stanije nego Simonide i Jelene. E moja Srbijo, šta si dočekala! Da ti otimaju svetinje, sazidane na krvi naših slavnih predaka! Dočekala si da bludnice zamene naše svete Carice! I pitam se, čime ćemo pred Miloša izaći?! Sa Farmom, Parovima i Velikim bratom? Od stida i sramote saginjem glavu…Srbijo vostani!

Leave a Reply