Šta znači to “Dobro se udala”?

Autor: Plavi Uvojak

Ilustracija: pexels.com

 

 

Danas u jednoj prodavnici gde se okupilo petnaestak žena, bila je tema o jednoj dami koja se “dobro udala”. Po njihovom misljenju, ona je ovakva i onakva, njega “uhvatila” i tako dalje. Oplele su najgore stvari o pomenutoj, blatile su i blatile, umanjivale joj vrednost, dok su njenog muža u zvezde kovale. Po njima se ona odlično udala “upala joj kašika u med” i tako dalje. A ne pričaju o tome koliko je ona lepa, pametna, obrazovana, koji je fakultet završila, to njima nije važmo. Dok ja sasvim  suprotno mislim, verujem da se vole i da su  srećni, al’ kome to objasniti, i kako? Odlučila sam da ćutim, jer uzalud je više bacaati bisere pred svinje.

 

Elem, da li sam to pogrešno vaspitavana, pogrešne knjige čitala,
da li je pogrešno što i sama naša religija vernike uči ljubavi, ne znam???

 

Al’ jasno mi je da se ne razumem sa ljudima. Ne mora da znači da se sve baš zasniva na interesu. I ne mora da znači da se baš sve devojke i žene danas prodaju i udaju iz interesa.

 

I šta znači to kad se dobro udaš?
Moje pitanje je jasno? Pa sad ne znam u kom sam slučaju?
Ja pod tim podrazumevam ovo što imam.
Ljubav, razumevanje, slobodu u smislu duhovnog razvoja…

I smatram to kad se dvoje i u poznim godinama drže za ruke, što sebi zaista želim.

 

A kuća, novac, gomila rodbine i prijatelja koji vas vuku za rukav i guše vas samo zato što ste bogati, to je stres.
Nekako sam u više navrata shvatila da i bogati plaču.

 

Tako da žene zavidne, pozabavite se svojim brakom i ne bavite se tudjim životima, gajite to što imate, zalivajte kao cvet u saksiji, jer sve što se zaliva to i raste.
I vaš brak će cvetati, ako ga budete ljubavlju zalivale i ušuškavale. To što špijunirate po društvenim mrežama i komentarišete one koji bolje žive od vas ili možda vi tako mislite je u najmanju ruku (o)tužno, samo govori o tome koliko ste prazne. A što je glava praznija, to je bezobraznija.

Leave a Reply