Osvajanje Alpa

Pripremila: Danijela Koturović

Foto: pixabay.com

 

To su oni, odvažni, samouvereni, neustrašivi i nadasve slobodni!

 

Grupa Srba i Francuza iz “System” tima, od 18. do 55. godina predvodjena gospodinom Draganom Markovićem, bivšim legionarom, uputila se na Francuske Alpe. Cilj je bio uspon na 1800 metara i podizanje kampa.
Zadaci su bili vojnički: orjentacija, paljenje vatre, pravljenje zamki, prečišćavanje vode, praćenje tragova, pravljenje čvorova, samoodbrana, prva pomoć…

Iako je kamp organizovan na vojničkom principu i to na -20 stepeni i snegom do kolena, okupljanje oko vatre i pravljenje hrane uz druženje, pričanje anegdota i šala doprinosili su opuštanju i toploj atmosferi. Gledajući njihove fotografije čovek se pita koliko smo spremni da napustimo udobnost naših fotelja, TV-a, telefona i zakoračimo u prirodu, pročistimo dušu, telo i mozak koji su zagadjeni modernom tehnologijom i zajedljivim ljudima.

Oni se neće na ovome zaustaviti. Avanture idu dalje, Pirineji, Ardeni, a “Systema tim” sa gospodinom Markovićem na leto stiže i u Srbiju i pozivaju vas da im se pridružite.
Takodje, Srbi mogu da treniraju rusku samoodbranu “System”-u u Parizu, a tokom leta možete ih pronaći u Čačku i Beogradu.
Kontaktirajte ih preko FB i YouTube kanala – “Systema info”.

 

 

 

Leave a Reply